Love my all
ΣΟΚ! Επέμενε να έχει μαζί και την κόρη της ο «Ορέστης» όταν συνάντησε τη Μαρί τη μέρα που εξαφανίστηκε!
8ήμερη κράτηση για τους δύο υπόπτους!
19 Απριλίου 2019
Την οκταήμερη προσωποκράτηση και των δύο υπόπτων για την υπόθεση εντοπισμού του πτώματος της 38χρονης Mary Rose σε φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, διέταξε την Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. 

Ο 35χρονος και ο 30χρονος, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση, με τον ένα εκ των δύο να είναι ο φερόμενος «Ορέστης» με τον οποίο η άτυχη 38χρονη συνομιλούσε μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Εκ μέρους της Αστυνομίας, ο υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου πως ο «Ορέστης» παρέλαβε την 38χρονη και την κόρη της, το βράδυ της 4ηςΜαΐου 2018. Εξήγησε παράλληλα πως η φωτογραφία του 30χρονου υπόπτου είναι η ίδια με αυτή του λογαριασμού υπό την ονομασία «Ορέστης», με τον οποίο συνομιλούσε η Mary Rose. Όπως λέχθηκε από την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος ύποπτος, ανακρίθηκε στις 16/4 και δεν παραδέχθηκε ότι μιλούσε με την 38χρονη.

Όπως σημείωσε ο ανακριτής, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Badoo (site γνωριμιών), διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός του «Ορέστη» διαγράφηκε, αλλά τους δόθηκε η διεύθυνση IP. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον ανακριτή, στις 18/4/2019 εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Σύμφωνα με εταιρεία τηλεπικοινωνιών, διαπιστώθηκε ότι ο δεύτερος ύποπτος (35χρονος) είχε στο Facebook φωτογραφίες του λατομείου του Μιτσερού και του φρεατίου, όπου και εντοπίστηκε το πτώμα.

Όσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο (35χρονος), ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως στην κατοικία του βρέθηκε σχοινί χρώματος μπλε, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένη η 38χρονη, κολλητική ταινία, κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές.

Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του προσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα τηλεφώνου.

Ανακρινόμενος δεν απάντησε σε καμία ερώτηση.

Ακόμη, σε έρευνες που έγιναν στην κατοικία του πρώτου υπόπτου (30χρονου) κατασχέθηκε ένα τάμπλετ, ένας υπολογιστής και φωτογραφικές μηχανές. Από την πλευρά του, ο πρώτος ύποπτος, σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, αρνήθηκε τα αδικήματα και γνωστοποίησε ότι γνωρίζει τον 35χρονο από το εργασιακό του περιβάλλον.

Είπε επίσης πως η φωτογραφία στο προφίλ του «Ορέστη» είναι δική του και την είχε αναρτήσει στον λογαριασμό του στο Facebook, από παλιά. Λέχθηκε επίσης από τον ανακριτή πως σύμφωνα με κατάθεση φίλης του θύματος, ο «Ορέστης» έλεγε πως είναι διαζευγμένος και έχει δύο παιδιά. Στη συνέχεια, ο ανακριτής εξήγησε στο δικαστήριο ότι αναμένονται και άλλες καταθέσεις, αλλά και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Επιπρόσθετα, έχουν παραληφθεί ως τεκμήρια και τρία αυτοκίνητα. Ακόμη, ανέφερε πως θα γίνουν και εκτεταμένες έρευνες σε επτά κλειστούς και ανοιχτούς χώρους προς ανεύρεση μαρτυρίας ή τεκμηρίων με σκοπό τον εντοπισμό της ελλειπούσας εξάχρονης κόρης του θύματος.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αντεξετάστηκε στη συνέχεια από τον συνήγορο του πρώτου υπόπτου (30χρονος) και σημείωσε πως ο «Ορέστης» φέρεται να είχε δεσμό με την 38χρονη.

Ο ανακριτής τόνισε επίσης ότι εξετάζεται και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς φέρεται πως ο 35χρονος διαχειριζόταν τον λογαριασμό του 30χρονου «Ορέστη».

Ο ανακριτής σημείωσε παράλληλα πως ο πρώτος ύποπτος είπε ψέματα σχετικά με την κατοχή ενός υπολογιστή και ενός κινητού τηλεφώνου. Κάποια στιγμή, ο πρώτος ύποπτος ρώτησε έντονα: «Μπορώ να μιλήσω;», με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να εξηγεί πως από τη στιγμή που έχει δικηγόρο, δεν δικαιούται να μιλήσει.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του δευτέρου υπόπτου δεν έφερε ένσταση. Ο συνήγορος του 30χρονου ισχυρίστηκε παράλληλα πως ο πελάτης του σύρεται στα δικαστήρια για μια κομμένη φωτογραφία που βρέθηκε στο Facebook.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής, ο «Ορέστης» φέρεται να επέμενε όπως η 38χρονη πάρει μαζί της στη συνάντησή τους την κόρη της, για να την γνωρίσει στα δικά του παιδιά και να παίξουν.

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτηση των δύο υπόπτων, μετά και από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ ο 33χρονος Ρουμάνος, πρώην συμβίος της άτυχης γυναίκας και πατέρας της 6χρονης που αγνοείται, αφέθηκε ελεύθερος.